Beleef de zomer van je leven in Oostvoorne

summercamp-oostvoorne.nl

Een kamp vol actie!
 

De hele dag actie klinkt voor de een fantastisch en voor de ander vermoeiend. Bij onze actiekampen kun je als je dat wilt inderdaad de hele dag actief zijn, maar als jij even lekker iets rustigs wilt doen, dan is dat geen enkel probleem.

Elke ochtend krijg je een soort keuze programma. Jij kunt dan zelf bepalen waaraan je mee gaat doen. Voorbeelden zijn crossen door de bossen, knutselen, het walky talky teamspel, tekenen, een moddertocht, honkballen, hutten bouwen en nog veel meer. Ook is er elke ochtend de keuze voor "vrij spel". We hebben een hele grote activiteiten tent waarin heel veel spelmateriaal te vinden is. Zo hebben we knutsel spullen, veel lego en knex, spellen als monopoly, levensweg en risk, grote dominostenen, heel veel stripboeken van Suske en Wiske tot de Donald Duck en nog veel meer. Ook staat er een tafeltennistafel. Het spel "rond de tafel" is bij veel kinderen favoriet. Vind jij het fijn om even te 'chillen', dan kan dat ook. Materiaal om buiten te spelen is er ook volop. Zo hebben we tennis en badmintonrackets, basketballen, voetballen, rugbyballen, diabolo's en nog heel wat ander leuke dingen.

In de middag komen de kinderen van het voetbalkamp weer bij de groep. Op maandag gaan we met z'n allen het vlaggenroof spel spelen in een schitterend beukenbos. Op dinsdag splitsen we de groep. De ouderen gaan het appelruilspel spelen en de jongere kinderen gaan naar de gymzaal voor het "James Bond-spel". De oudere kinderen spelen dit spel 's avonds. Woensdag gaan we naar "het bruggetje". Dit is een kleine brug over een zijtak van het Brielse meer en is bij uitstek geschikt om vanaf te springen, te duiken of zelf salto's vanaf te maken. Van alle kinderen willen we weten of ze kunnen zwemmen of niet. Bij de kinderen waar we bij twijfelen testen we wat ze daadwerkelijk kunnen. Het hoogtepunt van het springen van de brug is voor sommige kinderen "jump en dunk": je staat met een bal in je handen op de brug. Dan spring je (jump) en terwijl je in de lucht hangt probeer je de bal in een drijvende basket te gooien (dunken). Verder kun je op de weide naast de brug lekker voetballen, chillen of frisbeeën. Donderdag is voor sommige kinderen een ander hoogtepunt. Iedereen die dat wil mag dan gaan 'shoppen' in Brielle. Als we daar vandaan komen hebben we onderweg nog een frisse verrassing.

Elke avond wordt de groep opgedeeld in twee leeftijdgroepen. De kinderen tot en met 10 jaar hebben met elkaar een programma en de kinderen van 11 jaar en ouder. Wil een kind van 11/12 bij de jongere groep horen dan is dat geen enkel probleem, andersom mag helaas niet. Op maandag hebben we het goudsmokkelspel. Voor de jongere kinderen is dit niet vroeg afgelopen, voor de oudere kinderen start dit als het al bijna donker is. Op dinsdag hebben de jongere kinderen een filmavond in hun eigen tent. Iedereen is dan al gedoucht en in slaapkleding en mag vanaf zijn of haar bed of gezellig bij elkaar de film die de kinderen met elkaar hebben uitgekozen kijken. We gebruiken de dinsdagavond bewust om weer even rust in te bouwen zodat de kinderen de rest van de week aankunnen. de oudere kinderen hebben in de avond het "James Bond-spel" in de gymzaal. Woensdag hebben beide groepen het kampvuur. Dit doen we meestal gescheiden. Bij een kampvuur horen natuurlijk marshmallows om te roosteren, dus die hebben wij ook. Bij de jongste kinderen wordt er altijd een verhaal bij het kampvuur verteld na het gebruikelijke moppenrondje. Bij de oudere kinderen spelen we vaak het spel "Weerwolven van Wakkerdam". Donderdag avond hebben we de bonte avond. Daar mogen kinderen optreden als ze dit leuk vinden. Verder is er een quiz met lekkere prijsjes en doet de leiding gek. We sluiten de avond af met een korte disco. Als de jongste kinderen naar bed zijn, dan mogen de oudste kinderen er nog voor kiezen om "Het pad der 1000 doden" te spelen. Dit is een soort griezeltocht waarbij de kinderen elkaar mogen laten schrikken. Wil jij dit niet? Dan loop je met de begeleiders mee.

Vrijdag staat in het teken van opruimen en nog een paar gezellige activiteiten. De ouders/verzorgers komen rond 16.00 uur voor een gezamenlijke afsluiting. Na de afsluiting is er voor de liefhebbers een buffet. Dit is voor de kinderen bij de prijs inbegrepen en ouders/verzorgers betalen €3,50. De meeste mensen maken hiervan gebruik en zo kan iedereen zelf bepalen wanneer ze weer op huis aan gaan. 

Kosten actiekamp

€ 275,00 p.p.p.w.

Er kan gekozen worden om deel te nemen met en zonder slapen.

Data Kampen

Week 28: 10 – 15 juli
Week 29: 17 – 22 juli 
Week 30: 24 – 29 juli
Week 31: 31 juli – 05 aug.
Week 32: 07 – 12 aug.

Suriname 2022 (meivakantie)

23 april – 08 mei


 

Leeftijd

6 tot en met 14 jaar
Kinderen worden 
ingedeeld op leeftijd.