Beleef de zomer van je leven in Oostvoorne

summercamp-oostvoorne.nl

Alles wat je wilt weten over de kampen van Summercamp Oostvoorne

 

Locatie en omschrijving terrein
Summercamp Oostvoorne organiseert de kampen op recreatiepark Kruininger Gors van Molecaten. Dit is een mooi park dat ligt aan het Brielse meer. Ook zijn er veel duinen en bossen in de buurt. De zee en dus ook het strand liggen op fietsafstand. Summercamp Oostvoorne heeft aan de rand van dit park haar eigen velden en heeft daar ook de beschikking over een eigen toiletgebouw. Het kamp bestaat uit heel veel kleine tenten, een aantal groepstenten, een kooktent en 2 grote tenten voor activiteiten.

De opzet met programma's en activiteiten
In de ochtend volgen de kinderen het programma van hun keuze (voetbal of actie). De rest van de dag ondernemen zij andere leuke en uitdagende activiteiten als hele groep waar we wel rekening houden met de verschillen in leeftijd. Zowel overdag als ’s avonds zijn er actieve en rustigere momenten. Voorbeelden van activiteiten zijn: bosspelen (vlaggenroof, goudsmokkelen), zwemmen, voetballen, springen van een bruggetje (een waar hoogtepunt), het “appelruilspel”, nachtgym, kampvuur, bonte avond en nog veel meer. Naast de georganiseerde activiteiten is er veel spelmateriaal en spelletjes waar in vrije momenten gebruik van gemaakt kan worden. Voorbeelden hiervan zijn: tafeltennistafels, bakken met lego en domino, spellen als monopolie en levensweg, teken- en knutselmaterialen, een klein tennisveld en nog veel meer.

Leeftijdsgroepen en slapen
Kinderen van 6 tot en met 10 jaar slapen in groepstenten gezellig bij elkaar ongeacht aan welk kamp ze meedoen. Er is een aparte jongenstent en ook een aparte meisjestent. Er slaapt begeleiding in de tenten, zodat er bij spannende momenten makkelijk om hulp gevraagd kan worden. Bedtijden zijn niet vroeg, maar wel wordt er goed rekening gehouden met de belastbaarheid van deze leeftijd. Kinderen van 11 tot en met 14 jaar slapen met één of twee leeftijdsgenoten in een mooie koepeltent. Deze tenten staan in een ruime cirkel. Begeleiders hebben een eigen tent tussen de tenten van de kinderen. Bij een summercamp horen avond/ nachtspellen, dus heel vroeg wordt het zeker niet. Kom je met een vriend of vriendin, dan slaap je altijd met elkaar (niet gemengd). Kom je alleen, dan vinden we altijd iemand met wie je samen kunt slapen.

Summercamp Oostvoorne is een kamp dat vooral geschikt is voor kinderen die het leuk vinden om met elkaar aan de slag te gaan. Voor jongeren die vooral willen rondhangen zijn onze kampen minder geschikt. Roken en alcohol is niet toegestaan.

Begeleiding
De kampen van Summercamp Oostvoorne staan onder leiding van ervaren begeleiders. Zij hebben allemaal een pedagogische opleiding gedaan of zijn daar mee bezig. Begeleiders zijn 24 uur per dag bij de groep. Begeleiders beschikken over een “verklaring omtrent het gedrag”. Een team bestaat altijd uit zowel mannelijke als vrouwelijke begeleiders. 

Eten en daarbij behorende aandachtspunten
We eten 3 keer per dag, dus ontbijt, lunch en avondeten. Voor tussendoor hebben we verschillende soorten fruit, ontbijtkoek en sultana's. Belangrijk is dat de kinderen tijdens de week voldoende eten en drinken. Daar wordt ook op gelet. We gaan echter geen strijd aan over het eten. Lust je iets niet? Dan pak je een boterham. Bij het ontbijt hebben we verschillende vleeswaren, kaas, zoet beleg, cornflakes, thee, melk en water. Voor de lunch is dit vergelijkbaar, maar dan zonder de cornflakes. Ook staat er dan ranja op tafel. Het avondeten is gericht op kinderen. Zo maken we de macaroni volledig gescheiden. Dus macaroni, vlees, groente, kaas en saus in verschillende pannen. De kinderen kiezen zelf wat ze wel en niet willen eten. De praktijk leert, dat kinderen op deze manier vaak nog meer eten dan als we het meteen bij elkaar hadden gedaan. "Natuurlijk" eten we een keer frietjes, maar dit doen we op onze eigen speciale manier. Wil je weten hoe? Dan zal je een keertje mee moeten gaan... Indien een kind een bepaald dieet volgt, vegetariër is, vanuit geloof bepaalde zaken niet wil of mag eten of andere bijzonderheden met eten heeft, dan willen wij dit graag vooraf weten. Zo kunnen wij rekening houden met onze inkoop. Als een kind een glutenallergie heeft, dan is het fijn als voor de eerste dagen geschikt brood wordt meegegeven. 

Medicatie
Indien een kind medicatie gebruikt, dan willen wij dit graag weten. De medicatie moet worden ingeleverd bij de begeleiding. Eén begeleider is verantwoordelijk voor de medicatie. Hij of zij volgt de door ouders/verzorgers opgegeven aanwijzingen. Mocht uw kind bijzondere medicatie hebben of medische handelingen moeten ondergaan, dan verzoeken wij u om vooraf contact met ons op te nemen. Met elkaar kunnen we dan kijken op welke manier dit het beste vorm gegeven kan worden.  

DAG kamp --> thuis slapen
Als je wel wilt deelnemen aan een kamp, maar je slaapt liever thuis, dan kun je deelnemen aan het DAG-kamp. Je doet helemaal mee aan het programma, maar ’s avonds wordt je door je ouders opgehaald en slaap je “gewoon” thuis. De volgende ochtend wordt je dan weer gebracht en doe je weer lekker mee. Wil je tijdens een week alsnog blijven slapen, dan is dat geen enkel probleem.